Deze week konden we alvast een kijkje nemen bij de nieuwe eigenaar van ’t Klaphek, Jos Aaldering. Jos was eigenaar van ’t Klaphek van 1993 tot 2007 en toen moest hij noodgedwongen zijn zaak verkopen. Dertien jaar na dato zit hij weer op zijn plek en voelt hij zich weer thuis. In die dertien jaar heeft Jos de nodige omzwervingen gemaakt. Hij runde een hotelletje in Tsjechië, werkte in Zuid Afrika bij een wijnhuis en de laatste jaren bij een restaurant en catering bedrijf in Duitsland, net over de grens bij Stokkum.
In 2019 besloot hij de beroemde wandelroute San Santiago de Compostela te gaan lopen, totaal bijna 2700 kilometer. Hij vertrok vanuit Nederland en liep totaal 3 maanden. En nadat hij terug kwam en op het terras bij Ans en Willy Abbink belandde, kwam van het één het ander. Hij kreeg de kans ’t Klaphek weer terug te kopen. Ans en Willy waren na 13 jaar er aan toe om te gaan genieten van hun pensioen. Jos woont inmiddels boven de zaak, Ans en Willy wonen nog in het huis ernaast, maar zij zullen in maart Stokkum verlaten. En ondanks dat hij er 13 jaar niet meer was geweest, wist hij de code van de beveiliging nog en weet hij nog alle lichtknopjes te vinden.
Jos heeft een nieuwe kok aangenomen, Aschwin Stinissen. Aschwin heeft 11 jaar als kok gewerkt bij het Peeske in Beek en heeft al wat aanpassingen gedaan in de menu kaart. Naast de gerechten die altijd al goed waren bij ’t Klaphek, zoals de spareribs staan er nu ook stoofpotjes, waaronder een heerlijke wildstoof, op de menukaart. De afgelopen weken was de snackbar al open voor afhaal bestellingen. “Met de kerstdagen hebben we heel wat bestellingen gehad. Alles is vers bereid. We hebben nu al ideeën voor volgend jaar om lekkere wildgerechten op de menu kaart te zetten”. Naast een nieuwe kok heeft Jos het merendeel van het personeel overgenomen, dus gelukkig zien we ook weer enkele vertrouwde gezichten terug.
Jos voelt zich weer helemaal thuis in Stokkum. Hij is altijd lid gebleven van het Gilde en zijn grote hobby is paardrijden. Daarom was hij het ook die er voor zorgde dat bezoekers te paard hun paard voor de deur konden parkeren voor het terras van ‘t Klaphek. En hij zorgt er straks ook voor dat fietsers hun elektrische fiets voor de deur kunnen opladen en er altijd een bak water voor de hond klaar staat. Want Jos is een echte gastheer en wil het zijn gasten naar de zin maken. “Mensen kunnen straks weer een avondje uit eten in Stokkum”.
Het interieur is inmiddels prachtig opgeknapt en het terras zal dit voorjaar nog aangepakt worden. Het interieur is sfeervol, met een lekkere warme houtkachel, fraaie zithoekjes en een combinatie van nostalgie en comfort.
Wij kregen alvast de kans om een exclusief kijkje te nemen in het nieuwe interieur, ingericht door Marian Hettelaar van MH Interieurdesign uit Stokkum en hebben wat mooie foto’s kunnen maken. Zodra de mogelijkheid er weer is, zal het restaurant geopend worden.